Den 1 juli trädde nya lagar i kraft som påverkar vår förmåga att sälja färdig e-juice.

De nya lagarna innebär att färdig e-juice enbart får säljas i 10ml flaskor.
Varje flaska måste registreras 6 månader i förväg hos myndigheter och skickas iväg på analyser.
Denna registrering och analys är kostsam, och måste göras flera gånger på samma produkt för varje ändring i VG och nikotinnivå.

Samma e-juice i styrka 3mg/ml måste alltså registreras en gång till om man vill sälja det i 6mg/ml.
Det måste också registreras en gång till om man vill ändra VG-nivå – trots att alla dessa vätskor har samma råvaror och komponenter.
I slutändan kan ”en produkt” bli 10-20 produkter:
– Red Candy, 3mg/ml, 60% VG
– Red Candy, 3mg/ml, 70% VG
– Red Candy, 3mg/ml, 80% VG
– Red Candy, 6mg/ml, 60% VG… osv

Varje registrering är dyr. I slutändan innebär detta att de flesta valmöjligheter försvinner från marknaden och att e-juicer blir mycket dyrare.

Därför slutar vi nu omedelbart med att sälja e-juice och går över till att sälja enbart de råvaror som krävs för att tillverka sin egen e-juice.
Till en början så säljer vi färdiga kits där du får hem en 50ml flaska nikotinfri blandning av smak och basvätska och en 10ml flaska nikotinbasvätska (om du vill ha nikotin i din färdiga vätska). Det enda du behöver göra är att hälla den lilla flaskan nikotinhaltig basvätska i den stora flaskan med smak och skaka – så har du färdig e-juice.

Senare kommer vi även erbjuda alla råvaror separat och i olika storlekar.

Såhär ser instruktionerna ut för att tillverka egen e-juice med våra kits:1. Öppna din 60ml flaska med aromblandning, öppna den medföljande nikotinbasvätskan.
Tillsätt hela innehållet i den medföljande nikotinbasvätskan.
Tips: Det går bra att tillsätta mindre än hela flaskan om du vill trappa ner din nikotinnivå, tänk bara på att då kan den tänkta VG-nivån skilja sig en aning.

2. Tillsätt eventuella tillsatser som sötningsmedel, kylning om du önskar detta.
Ej obligatoriskt, tillsatser köpes separat.

3. Sätt på den svarta, platta korken som produkten kom med igen

4. Skaka hårt med ordentligt lång slaglängd i ca 20-30 sekunder. Det är viktigt att detta görs när vätskan är rumstempererad eller varmare, annars är de två vätskorna svårblandade. Skakar man inte tillräckligt kan det smaka rivigt, eftersom nikotinbasvätskan kan vara ojämnt fördelad. Använd inte droppinsatsen när du skakar vätskan, risken finns att nikotinbasvätskan sätter sig i pipen så din första påfyllning blir starkare än tänkt.
Tips: Lägg båda flaskor i ett glas varmt vatten någon minut innan du blandar, de blir mycket lättrinniga och blandar sig enklare.

5. Tryck försiktigt ner den medföljande droppinsatsen ungefär halvvägs – forcera inte ner den mer än nödvändigt. Skruva sedan på den konformade korken – den sköter resten av jobbet och ser till att droppinsatsen går hela vägen ner och låser sig i flaskans hals. Skruva gärna upp korken och kontrollera så droppinsatsen har gått ner hela vägen.

 

När du är klar, sätt på den barnsäkra korken på nikotinbasvätskan igen och kasta den i papperskorg med den svarta korken vätskan kom i. Barn är särskilt känsliga mot nikotin, låt de inte komma åt gamla flaskor även om dessa är tömda på innehåll.